tag:blogger.com,1999:blog-6247052027441314989.post2614405430156037312..comments2023-11-22T10:44:22.301+01:00Comments on <p align="center">Między ustami a ciosem patelnią</p>: Przedwojenne pączki Maryi DisslowejLina w Śmietaniehttp://www.blogger.com/profile/05902916618639989182noreply@blogger.comBlogger12125tag:blogger.com,1999:blog-6247052027441314989.post-9760204397762874142016-02-14T19:40:40.559+01:002016-02-14T19:40:40.559+01:00Może być na samym oleju, ja miałam za mało oleju i...Może być na samym oleju, ja miałam za mało oleju i prawie całą kostkę smalcu do wykorzystania, a wegetkiem nie jestem, więc sobie pozwoliłam na trochę świńskiego tłuszczu ;)Lina w Śmietaniehttps://www.blogger.com/profile/05902916618639989182noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6247052027441314989.post-69863853305299927742016-02-13T18:32:38.498+01:002016-02-13T18:32:38.498+01:00Poprosiłabym o jednego gdyby nie fakt oleju zmiesz...Poprosiłabym o jednego gdyby nie fakt oleju zmieszanego ze smalcem.<br />Wyglądają nie najgorzej.<br />Czasami można zjeść coś z kupą chemii, bo takie rzeczy tez bywają pyszne. ;) Przykład? Właśnie te donut'y z Biedry.Rebelhttps://www.blogger.com/profile/15460113214563676044noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6247052027441314989.post-45103629130808182742016-02-10T11:18:28.843+01:002016-02-10T11:18:28.843+01:00Ja podobnie, tłustego nie bardzo nawet mogę jeść. ...Ja podobnie, tłustego nie bardzo nawet mogę jeść. Myślę, że znajdziesz tu w takim razie trochę przepisów dla siebie :)Lina w Śmietaniehttps://www.blogger.com/profile/05902916618639989182noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6247052027441314989.post-41686484013455695382016-02-10T11:09:36.207+01:002016-02-10T11:09:36.207+01:00Faworków też za bardzo nie lubię, w ogóle tłustego...Faworków też za bardzo nie lubię, w ogóle tłustego jedzenia :D<br />Okap u mnie w domu skutecznie wyłapuje zapachy, więc może nie byłoby tak źle :)Ania_Shttps://www.blogger.com/profile/07219730039600830857noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6247052027441314989.post-83595442380321437692016-02-09T09:43:56.288+01:002016-02-09T09:43:56.288+01:00Całkiem jak mój mąż :) zanim usmażyłam mówił, że p...Całkiem jak mój mąż :) zanim usmażyłam mówił, że pączek to blee bo tłuszcz, on woli faworki, a dla mnie właśnie faworek to ciasto i tłuszcz, bo nie ma puchatego sprężystego środka i dżemiku. No ale się przekonał i połowa pączków zniknęła nad ranem na "podkurek". Myślę, że kluczem do sukcesu jest świeży tłuszcz, temperatura tłuszczu i odcieknięcie na ręczniku po smażeniu. Ale jak ktoś ma awersję do zapachu, to w mieszkaniu śmierdzi frytą nastepne dwa dni, co może przeszkadzać.Lina w Śmietaniehttps://www.blogger.com/profile/05902916618639989182noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6247052027441314989.post-80326260324828513442016-02-09T09:38:47.391+01:002016-02-09T09:38:47.391+01:00No mnie też na początku przeraziło, a potem doszła...No mnie też na początku przeraziło, a potem doszłam do tego, że w sumie tak samo robię zwykłe drożdżowe, tylko z 4 żółtek, ale białkami potem smaruję ciasto, żeby ładnie błyszczało to nie dociera, że to też na żółtkach :P i testuję przepisy na użycie białek, super są.<br /><br />A co do ilości nadzienia - zgadzam się, tylko ja nie używam kupnych dżemów, a w domowych lubię mieć całe owoce (chyba, że tata wpadnie na herbatę, bo wyżera owoce z dżemu :D)<br /><br />A smażę mało, bo potem nie ma kto zjeść.Lina w Śmietaniehttps://www.blogger.com/profile/05902916618639989182noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6247052027441314989.post-64070381523272705182016-02-08T15:12:13.381+01:002016-02-08T15:12:13.381+01:00Nie przepadam za pączkami, ale takiego nie smakują...Nie przepadam za pączkami, ale takiego nie smakującego tłuszczem i usmażonego na oleju to nawet bym i zjadła :DAnia_Shttps://www.blogger.com/profile/07219730039600830857noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6247052027441314989.post-44371069444440694452016-02-07T20:27:40.079+01:002016-02-07T20:27:40.079+01:00Piękne wyszły! Też robiłam w tym roku takie "...Piękne wyszły! Też robiłam w tym roku takie "dawne" pączki. Ilość drożdży i liczba żółtek mnie na początku przeraziły, ale ciasto wyszło chyba najlepsze, jakie kiedykolwiek miałam okazję wyrabiać!<br /><br />Dopisuję się do listy zwolenników szprycowania pączków po usmażeniu :) Można dzięki temu napakować duuuużo nadzienia. A samo nadziewanie zawsze zdążę załatwić, zanim kolejna partia pączków się usmaży :)Ewa Popielarzhttps://www.blogger.com/profile/07242294235477128448noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6247052027441314989.post-43015703227803615862016-02-07T19:47:43.031+01:002016-02-07T19:47:43.031+01:00Perełka wśród przepisów.
Pączki pierwsza klasa. Perełka wśród przepisów. <br />Pączki pierwsza klasa. kociolek-pysznoscihttp://kociolek-pysznosci.blog.plnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6247052027441314989.post-37550698566203228752016-02-05T18:35:13.006+01:002016-02-05T18:35:13.006+01:00Karmel-itko zazdroszczę, przepis jest absolutnie g...Karmel-itko zazdroszczę, przepis jest absolutnie genialny, nawet przy mojej tendencji do robienia z pączków brownie. W pracy cieszyły sie wielkim powodzeniem :)Lina w Śmietaniehttps://www.blogger.com/profile/05902916618639989182noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6247052027441314989.post-61452965207678941582016-02-05T14:06:40.318+01:002016-02-05T14:06:40.318+01:00mój tata takie robi. rany, jak ja za nimi tęsknię ...mój tata takie robi. rany, jak ja za nimi tęsknię :)Karolahttps://www.blogger.com/profile/14223263389226539989noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6247052027441314989.post-89363656895400553442016-02-05T13:16:59.053+01:002016-02-05T13:16:59.053+01:00Posiadam książkę Disslowej - moja ulubiona kulinar...Posiadam książkę Disslowej - moja ulubiona kulinarna lektura :)Karmel-itkahttps://www.blogger.com/profile/04700945861115996139noreply@blogger.com