piątek, 6 marca 2015

Sałatka z dynią i pistacjami / Salad with pumpkin and pistachios

Jak zwykle sałatka z tego co wpadło w ręce. Jestem okropna jeśli chodzi o sałatki. Po prostu otwieram szafkę, otwieram lodówkę i wrzucam. 

Składniki:
paczka mieszanej sałaty (u mnie z liśćmi botwiny)
pieczona dynia piżmowa (hokkaido też może być)
suszone pomidory (świeże wyszły)
suszona żurawina
kilka pistacji
oliwa
ocet balsamiczny

Sposób przygotowania:
Upiec dynię, pokroić w kostkę. Suszone pomidory namoczyć w wodzie, pokroić na kawałki. Do miski wrzucić sałatę, dodać dynię, pomidory, żurawinę oraz kilka pistacji. Posolić (suszone pomidory są słone więc bez przesady), popieprzyć do smaku, polać oliwą i octem balsamicznym.



As always, I prepared a salad from random ingredients. I'm terrible with salads. I just open a fridge, then a cupboard and mix together whatever I find there.

Ingredients:
mix of lettuce (my with spring beets)
baked muscate squash (hokkaido will serve as well)
dried tomatoes (I was out of fresh)
dried cranberries
few pistacios
olive oil
balsamic vinegar

Method:
Bake squash, cut into cubes. Put tomatoes in a water to soak, then cut into pieces. Mix salad with the rest of ingredients. Sprinkle with salt (not too much, tomatoes are salty) and pepper. Pour olive oil and balsamic vinegar.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Smakowało? - zostaw komentarz :)
Did you like it? - leave a comment :)