Zawezwana do podzielenia się sałatką, którą pożeram w pracy prezentuję zieloną sałatkę przejściową.
Czemu przejściowa? Łączy zieleninę całoroczną (zimową) z wiosenną.
Składniki:
Listki młodego szpinaku (u mnie z wora)
Listki rukoli (a jakże z wora)
Pomidorki cherry
Ogórek wąż
Kiełki rzodkiewki
Twaróg
Oliwa
Generalnie robiłam na oko. Mniej więcej połowa 250g wora szpinaku + około połowy pudełka rukoli, pomidorków cherry dzielonych na pół, tak, żeby się ładnie komponowało estetycznie (nie za dużo, nie za mało*), kawałek ogórka węża podzielony w półplasterki (też na oko), garść kiełków rzodkiewki. Posolić popieprzyć, wrzucić trochę pokruszonego twarogu i wszystko polać oliwą i solidnie zamieszać.
Smacznego.
* nie ma to jak precyzja
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Smakowało? - zostaw komentarz :)
Did you like it? - leave a comment :)