środa, 20 kwietnia 2011

Zielona sałatka przejściowa

Zawezwana do podzielenia się sałatką, którą pożeram w pracy prezentuję zieloną sałatkę przejściową.

Czemu przejściowa? Łączy zieleninę całoroczną (zimową) z wiosenną.

Składniki:
Listki młodego szpinaku (u mnie z wora)
Listki rukoli (a jakże z wora)
Pomidorki cherry
Ogórek wąż
Kiełki rzodkiewki
Twaróg
Oliwa

Generalnie robiłam na oko. Mniej więcej połowa 250g wora szpinaku + około połowy pudełka rukoli, pomidorków cherry dzielonych na pół, tak, żeby się ładnie komponowało estetycznie (nie za dużo, nie za mało*), kawałek ogórka węża podzielony w półplasterki (też na oko), garść kiełków rzodkiewki. Posolić popieprzyć, wrzucić trochę pokruszonego twarogu i wszystko polać oliwą i solidnie zamieszać.

Smacznego.



* nie ma to jak precyzja

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Smakowało? - zostaw komentarz :)
Did you like it? - leave a comment :)