Całkiem prosty przepis pod kątem diety. Podobnie z resztą jak większość przepisów na parę (w zasadzie to nada się to i do piekarnika lub na patelnię, ale wtedy sugeruję potrzymać chwilę w marynacie, coby sobie przeszło.
Składniki:
rybka (u mnie dzwonka z karpia, zwykle kupujemy więcej na święta i zamrażamy dzwonka)
zielona pietruszka
czosnek granulowany
sól
Sposób przygotowania:
Dzwonka osolić, pozostawić na parę godzin (najlepiej na noc) w lodowce aby ryba przeszła solą następnie posypać czosnkiem i pokrojoną zieloną pietruszką. Wrzucić do garnka na parę i czekać aż się zrobi.
Ja tradycyjnie rybę jadam z chlebem (albo i bez niego), ale z warzywami i pieczonymi ziemniaczkami uważam, że byłaby pyszna.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Smakowało? - zostaw komentarz :)
Did you like it? - leave a comment :)