środa, 11 stycznia 2012

Rybka na parze

Całkiem prosty przepis pod kątem diety. Podobnie z resztą jak większość przepisów na parę (w zasadzie to nada się to i do piekarnika lub na patelnię, ale wtedy sugeruję potrzymać chwilę w marynacie, coby sobie przeszło.


Składniki:
rybka (u mnie dzwonka z karpia, zwykle kupujemy więcej na święta i zamrażamy dzwonka)
zielona pietruszka
czosnek granulowany
sól


Sposób przygotowania:
Dzwonka osolić, pozostawić na parę godzin (najlepiej na noc) w lodowce aby ryba przeszła solą następnie posypać czosnkiem i pokrojoną zieloną pietruszką. Wrzucić do garnka na parę i czekać aż się zrobi.

Ja tradycyjnie rybę jadam z chlebem (albo i bez niego), ale z warzywami i pieczonymi ziemniaczkami uważam, że byłaby pyszna.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Smakowało? - zostaw komentarz :)
Did you like it? - leave a comment :)