piątek, 8 sierpnia 2014

Sos kurkowo-cukiniowy z kaszą gryczaną/Chanterelles-zucchini sauce with buckwheat

scroll down for English

To danie przygotowałam ponad dwa tygodnie temu, ale w międzyczasie byłam na wakacjach i teraz ściągając zdjęcia z aparatu, miałam poważny problem: co to takiego. Na szczęście oglądając zdjęcia na komputerze zidentyfikowałam składniki i mogę podzielić się przepisem.

Składniki:
Kurki (opakowanie 200g)
Cukinia
cebula
koperek, 
sól, 
pieprz,
masło

Sposób przygotowania:
 Na patelni rozgrzać masło (doda fajnego aromatu całości), zeszklić cebulę, dodać kurki i cukinię, trochę poddusić pod przykryciem, doprawić solą i pieprzem, na koniec dodać koperek. Jeżeli cukinia i kurki puszczą zbyt mało płynu, można dodać troszkę wody do duszenia (lub więcej masła).

Podać z kaszą gryczaną.



I prepared this dish over two weeks ago, but in the meantime I was on holidays and now when I downloaded the photos from the camera, I had a serious problem: what's that. Fortunately on the computer, I have recognized the ingredients, so I can serve you a recipe.

Ingredients:
chanterelles (200 g)
zucchini
onion
dill
salt
pepper
butter

Method:
Melt butter on a pan (it will give a great aroma to the dish), fry/cook onion until soft, add chanterelles and zucchini, cook under cover until everything is soft, sprinkle with salt and freshly crushed pepper, add dill at the end. If you find that everything is too dry too cook properly, add some water for cooking (or more butter)

Serve with buckwheat.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Smakowało? - zostaw komentarz :)
Did you like it? - leave a comment :)