wtorek, 20 października 2015

Fasolka szparagowa z chilli i zieloną pietruszką

Wariacja na temat fasolki szparagowej. Tak naprawdę można kombinować z rożnymi dodatkami. Ja tym razem zakombinowałam z chilli i zieloną pietruszką. Pietruszka nie jest może najlepszym dodatkiem. Wydaje mi się, że dodatek zielonej pietruszki podkreśla "trawiastość" tej sałatki. Nie każdemu musi to odpowiadać. Ale bez eksperymentów nie ma super odkryć :)



Składniki:
żółta fasolka szparagowa
sól
chilli (u mnie mała pepperoncino)
zielona pietruszka
masło

Sposób przygotowania:
Fasolkę ugotować w osolonej wodzie, odcedzić, dodać masło, drobno pokrojoną papryczkę i natkę pietruszki.

2 komentarze:

  1. Jest niezła, ale chyba coś innego zamiast pietruszki podeszłoby mi lepiej.

    OdpowiedzUsuń

Smakowało? - zostaw komentarz :)
Did you like it? - leave a comment :)