środa, 17 sierpnia 2011

Grillowany kurczak

Przepis to kulinarne natchnienie mamy, więc może ulec zmianie jak dorwę mamę ;)  Albowiem i tym razem  wszelkimi poprzednimi to ona była autorką tak pomysłu jak i wykonania. Jest pysznym sposobem na fileta z grilla, a jak to większość genialnych pomysłów powstał przez wrzucenie do gara tego co było pod ręką.

Składniki:
Filety z kurczaka ilość odpowiednia (będą krojone cieniej, żeby nie musiały schnąć w nieskończoność na grillu)
oliwa
sos sojowy
sos tabasco
miód
vegeta (uwaga, sos sojowy jest słony)
czosnek granulowany (jeśli ktoś się brzydzi takich wynalazków może wcisnąć świeży)
łyżka tymianku suszonego
łyżka majeranku suszonego

Sposób przygotowania:
Składniki marynaty połączyć, filety umyć i pokroić w dość cienkie kotlety, wymieszać kuraka z marynatą, odstawić na jakiś czas. Grillować po 2-3 minuty z każdej strony, tak by były upieczone ale wciąż wilgotne.

Skoro przypomniałam sobie o miodzie to może już nie będę musiała edytować ;)
 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Smakowało? - zostaw komentarz :)
Did you like it? - leave a comment :)