Co ja mogę. Nie lubię kremów na śmietanie ani na maśle, zawsze się po nich źle czuję. Miałam swój dyżurny krem z połączenia mascarpone i lemon curdu, ale mi się już trochę znudził, a dziecko niezbyt lubi. Mascarpone lub ricotta jako baza jest ok, więc zostawiłam, a do tego miały być mrożone borówki (jagody jak mówią w innych częściach Polski) i banan jako zamiennik śmietany czy jajek. Tyle że okazało się, że borówek mam niewielką garstkę...
Składniki:
500 g mascarpone lub ricotty
1 banan
garstka mrożonych borówek
trochę większa garstka mrożonych truskawek
Sposób przygotowania:
Wszystko dokładnie zmiksować. Wyłożyć na tort.
Tort się nie uchował, żeby mu zrobić zdjęcie.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Smakowało? - zostaw komentarz :)
Did you like it? - leave a comment :)