Również stary rodzinny przepis.
Nie mogę uwierzyć że go nie ma, bo od czasu jak istnieje ten blog robiłam go
milion razy. W każde lato. W tym roku już dwa razy. Naprawiam błąd, choć pewnie
za chwilę okaże się, że źle szukałam i chłodnik już tu jest ;) Od kiedy mam
malakser, zrobienie tej zupy trwa bardzo krótko. Mniam, mniam.
Składniki:
2 ogórki długie / 4 gruntowe
Ząbek czosnku (lub kilka jak ktoś
lubi)
2 kubki kefiru / kwaśnego mleka
Pęczek koperku
Kilka kropel oliwy
Sposób przygotowania:
Obrać ogórki, zetrzeć na grubych
oczkach na tarce lub w malakserze. Dodać kefir, wcisnąć czosnek, dodać
pokrojony koperek, wymieszać, polać kilkoma kroplami oliwy.
Można podać z jajkiem na twardo
lub z chlebem
I jeszcze jedna fotka just for fun ;)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Smakowało? - zostaw komentarz :)
Did you like it? - leave a comment :)