Pyszne, po prostu super. Dawno nie jadłam tak dobrego sosu do mięsa.
Składniki:
Schab
wędzone śliwki
czosnek
ziarna jałowca
cebula
3/4 szklanki kwasu chlebowego
sól, pieprz
kromka razowego chleba
Sposób przygotowania:
Schab osolić, nadziać w przypadkowych miejscach śliwkami, czosnkiem i kilkoma ziarnami jałowca, obsmażyć do zamknięcia soków w mięsie, przełożyć do naczynia żaroodpornego, przesmażyć cebulę, dodać do mięsa. Zalać kwasem chlebowym. Na wierzch mięsa posypać trochę świeżo mielonego pieprzu. Piec w temp. 180 stopni przez ok. godzinę na każdy kilogram mięsa. Następnie sos razem z cebulą odlać do oddzielnego garnka dodać kromkę razowego chleba i gotować mieszając do czasu rozpadnię
cia się kromki (to zagęści sos).
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Smakowało? - zostaw komentarz :)
Did you like it? - leave a comment :)