piątek, 6 listopada 2015

Sałatka z bakłażanem, burakami i dynią i kozim serem

Taka sobie sałatka, którą w któryś dzień w tym lub zeszłym tygodniu zabrałam do pracy. Zestawienie wszelkiego dobra dostępnego w lodówce ;) To mój typowy sposób przygotowania sałatki: zajrzeć do lodówki i do misek z warzywami i wrzucić wszystko co może do siebie pasować :)

Do tej sałatki wjechał taki fajny kolorowy bakłażan, dynia hokkaido, gotowane na parze buraki i ser owczy twardy, a do tego mieszanka sałat i oliwa. Pycha.



Składniki:
mieszanka sałat
pieczony bakłażan
pieczona dynia hokkaido
buraki gotowane na parze
ser owczy twardy (mozna zastapić fetą)
 oliwa, można dodać pestki dyni, słonecznika itp. 
sól, pieprz do smaku, 
można dodać też zioła i ocet balsamiczny

Sposób przygotowania:
Wymieszać wszystkie składniki, jeść,

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Smakowało? - zostaw komentarz :)
Did you like it? - leave a comment :)