poniedziałek, 14 września 2015

Kawa zbożowa z cynamonem i śniadanie mistrzów

To nawet nie jest przepis. Po prostu wczoraj postanowiłam dosypać sobie cynamonu do kawy zbożowej z mlekiem. Efekt okazał się zaskakująco przepyszny, więc temat podjęłam przy dzisiejszym śniadaniu. Do tego talerzyk z różnościami i domowy chleb, a na deser dżemik żurawinowy otrzymany w prezencie od rodziców koleżanki - dziękuję Aniu oraz rodzino Ani! Przepyszny! Nawet mnie natchnął do zrobienia własnego :)

Z rozważań przyśniadaniowych mogę jeszcze dodać, że im piękniej podane jest jedzenie, tym bardziej skłania do celebrowania posiłku, a tego nam teraz trzeba. W rozpędzonym świecie warto się zatrzymać i czerpać przyjemność z jedzenia. Tego Wam życzę ciesząc się każdym kęsem :)




Kawa zbożowa z cynamonem

Składniki:
2 łyżeczki kawy zbożowej rozpuszczalnej
mleko do smaku
cynamon

Sposób przygotowania:
Kawę zalać wrzątkiem, zamieszać, dolać mleka do smaku i posypać cynamonem.
Otwierać oczy ze zdumienia jakie to dobre. ;)


Na śniadanie mistrzów złożyły się:
sałata masłowa
rukola
jajko na twardo
cheddar
baleron dojrzewający (do kupienia w węgierskim sklepie)
pomidor
a do tego pyszny domowy dżem żurawinowy i domowy chleb

2 komentarze:

  1. Ostatnio mam w zwyczaju pić zbożówkę rano- jutro wypróbuję cynamona;-)

    OdpowiedzUsuń
  2. koniecznie :) gały mi wyszły z zaskoczenia jaka zmiana po dodaniu cynamonu

    OdpowiedzUsuń

Smakowało? - zostaw komentarz :)
Did you like it? - leave a comment :)